Nieuws

Wheelchair master 2024 van 11 t/m 17 november 2024 op Sportpark Molenbeke

Wij zijn trots dat de wheelchair masters op ons Arnhemse Sportpark wordt gehouden. De wheelchair master worden gespeeld op onze Plexicushion Prestige indoorbanen.

De NEC Wheelchair Singles Tennis Masters is het belangrijkste singles-evenement van de ITF Wheelchair Tennis Tour en bevat de Top acht mannen, vrouwen en quad-enkelspelspelers ter wereld die strijden om het ITF wereldkampioenschap voor rolstoelenkelspel. Tijdens dit evenement vinden ook de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters plaats. Dit is het meest prestigieuze dubbelspelevenement op de ITF Wheelchair Tennis Tour en bevat de eindejaar top acht mannencombinaties, top zes vrouwencombinaties en top vier quad-paren die spelen voor het ITF wereldkampioenschap rolstoeldubbelspel. Bij de Masters wordt meestal bepaald wie de ITF Wereldkampioen wordt.

Wheelchair master 2024 from 11 to 17 November 2024 at Sportpark Molenbeke

We are proud that the wheelchair masters will be held at our Arnhem Sports Park. The wheelchair masters will be played on our Plexicushion Prestige indoor courts.

The NEC Wheelchair Singles Tennis Masters is the main singles event of the ITF Wheelchair Tennis Tour and features the Top eight men, women and quad singles players in the world competing for the ITF Wheelchair Singles World Championship. Also taking place during this event is the UNIQLO Wheelchair Doubles Masters. This is the most prestigious doubles event on the ITF Wheelchair Tennis Tour and features the year-end top eight men’s doubles, top six women’s doubles and top four quad pairs playing for the ITF Wheelchair Doubles World Championship. The Masters usually determines who becomes the ITF World Champion.

Noordelijk open; rolstoeltennistoernooi

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april 2024 vond de 25e editie van het rolstoeltennis ranglijsttoernooi Noordelijk Open plaats. Voor de allereerste keer werd het toernooi op de indoorbanen van Sportpark Molenbeke Arnhem georganiseerd. Onderdelen die zijn aangeboden: heren en dames enkel, heren en dames dubbel, gemengd dubbel. Wij kijken terug op een fantastisch (rolstoel) event! Voor meer informatie: www.noordelijkopen.nl

EUROPEAN ITF toernooi oktober 2023 ITF J30 HOUSE OF TENNIS – ARNHEM

In samenwerking met KNLTB en onze partner House of Tennis wordt er op Molenbeke een ITF J30 toernooi georganiseerd van 15 tm 22 oktober. Jeugdspelers die al enige tijd op hoog niveau tennissen kunnen deelnemen aan dit internationale jeugdtoernooi. Wij kijken uit naar een mooie toernooi week met vele (inter)nationale deelnemers.

EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES ARNHEM 2022

Tennispark Molenbeke ontving alle tennisdeelnemers van de European Company Sport Games (ECSG) in juni 2022!

De ECSG is hét grootste, meerdaagse sportevenement in Europa, ook wel de mini ‘Olympische Spelen’ voor bedrijfssporters genoemd. Sportpark Molenbeke was dé tennislocatie voor ECSG en ontving 46 teams uit Duitsland, Frankrijk, België, Kroatië en Nederland. Kijk voor meer informatie op https://ecsgarnhem2022.com/nl/

Vaccinatielocatie zomer 2021

Op verzoek van GGD Gelderland-Midden is tennishal Molenbeke van mei tm augustus 2021 eenmalig omgetoverd tot een vaccinatie locatie.

Vanaf september 2021 kon er direct weer getennist worden op onze mooie binnenbanen. In onderstaande timelapse is te zien hoe de tennishal binnen een paar dagen een andere invulling kreeg.

Verbouwing 2020

De 8 smashcourtbanen zijn vernieuwd en er zijn 6 nieuwe gravelbanen aangelegd.

Om de beste indoor faciliteiten te bieden is ook de tennishal vernieuwd:

Er zijn 8 nieuwe indoorbanen aangelegd. De nieuwe ondergrond is Plexicushion Prestige, Plexicushion Prestige is dé officiële baansoort van de Australian Open en Indian Wells en biedt betere demping dan vorige tapijtbanen. Door te kiezen voor een onderbouw van 11 lagen is de demping ideaal voor zowel de recreatieve als de professionele tennisspeler.

De nieuwe zijwanden van de tennishal zorgen voor verdere verduurzaming van het sportpark. De nieuwe zijwanden hebben een hoge isolatie waarde en voorzien de hal van een nette uitstraling. Door te kiezen voor een hoge isolatiewaarde van de nieuwe zijwanden zetten wij een vervolgstap in het verder verduurzamen van ons sportpark!

Een nieuw luchtbehandelingssysteem met warmteterugwinning (WTW) die in eind 2020 is geïnstalleerd zorgt verse lucht in de tennishal. Via gescheiden luchtstromen (toe- en afvoer) blijft de warmte in de ruimte behouden. In de winter blijft het dus ondanks de toevoer van verse buitenlucht, lekker behaaglijk in de tennishal.

Ledverlichting en nieuwe verwarming 2018

De tennishal is voorzien van moderne led-verlichting en zelf te bedienen verwarming per baan.